FÜLÖP MIHÁLY gyermek, újonc és serdülő női és férfi tőr verseny

Fülöp Mihály MK. – Tőrverseny
2021-10-18
Fülöp Mihály tőrverseny – Élő közvetítés
2022-02-10
VERSENYKIÍRÁS
FÜLÖP MIHÁLY
2022 évi versenysorozatának
gyermek, újonc és serdülő korosztályos
női és férfi tőr versenye
A Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület országos gyermek, újonc és serdülő női és férfi tőr versenyt rendez az alábbiak szerint:
Időbeosztás:
2022. 02. 11. (péntek)
 • 10.00 óra gyermek –férfi tőr
 • 13.00 óra gyermek–női tőr
2022. 02. 12. (szombat)
 • 10.00 óra újonc –férfi tőr
 • 13.00 óra újonc –női tőr
2022. 02. 13. (vasárnap)
 • 10.00 óra serdülő –férfi tőr
 • 13.00 óra serdülő –női tőr
A versenyek zártkapusak!
Minden résztvevő (nevezett versenyző és előre regisztrált edző) köteles védettségi igazolványt, vagy 48 órán belüli negatív Antigén tesztet, vagy 72 órán belüli negatív PCR tesztet felmutatni!
A verseny helyszíne:

Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület

Komatits József Vívóterem

9700 Szombathely, Szent László király u. 6/a

A versenyen indulhatnak:
 • Serdülő korosztály – 2007. január 1. után születettek
 • Újonc korosztály – 2008. január 1. után születettek
 • Gyermek korosztály – 2009. január 1. után születettek
      • Alsó korhatár NINCS!
A FELVERSENYZÉS ENGEDÉLYEZETT!!

Korosztályuknak megfelelően, érvényes orvosi igazolással és versenyzési engedéllyel rendelkező versenyzők, akiket az MVSZ hivatalos információs rendszerén keresztül időben a versenyt megelőzően beneveznek.

Lebonyolítás: a Magyar Vívószövetség szabályai szerint.
Nevezési díj: 2500 Ft / fő
Nevezési feltételek: 2022.02.09. 12.00 óra, a MVSZ hivatalos információs rendszerén keresztül.
Díjazás: a döntőbe jutott versenyzők érem és oklevél díjazásban részesülnek.
Felszerelés: MVSZ szabályainak megfelelő védőruházat. (350 N vívóruha + 800 N hónaljvédő + 350 N fejvédő elektromos szakállal, hosszú zokni. Női mezőnyben kötelező a mellvéd.)
Orvos: orvosról és mentőládáról a rendezők gondoskodnak.

Kapcsolattartó: adra@savariafencing.hu vagy csillag@savariafencing.hu vagy +36/70-232-0019-es telefonszámon

Jelentkezés a nevezetteknek a verseny előtt legkésőbb 30 perccel, érvényes tagsági igazolvánnyal, sportorvosi igazolással és versenyengedéllyel.

FONTOS!

Belépés: A sportrendezvény, illetve a kulturális esemény szervezője, valamint a sportrendezvény, illetve a kulturális esemény helyszínének üzemeltetője vagy vezetője, illetve a szervező, az üzemeltető vagy a vezető alkalmazottja köteles annak a nézőnek a beléptetését megtagadni, valamint a belépését megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét vagy az életkorát e rendeletben meghatározott módon nem igazolja.

Általános Covid 19 biztonsági szabályok:

A védőtávolságot (1,5 méter) kötelező betartani! Kötelező az orvosi maszk viselése a zárt terekben minden, a helyszínen jelen lévő személy számára, kivéve a páston versenyzők részére, a mérkőzés ideje alatt.

A kötelező maszkviselésre vonatkozóan a versenyrendező szigorúbb rendelkezést hozhat. Amennyiben a versenyző/edző a maszk viselésére vonatkozó szabályokat megszegi, úgy a versenyző és az egyesület büntetéssel, akár kizárással is sújtható, valamint a szabályt megszegő személy a verseny helyszínének elhagyására köteles.

A verseny rendezőjének kiemelt figyelmet kell fordítani az öltözők, mosdók, zuhanyzók, közös helyiségek higiéniai állapotára. A mosdókban előírás a szappan és papírkéztörlő folyamatos biztosítása a verseny ideje alatt, illetve bárki által hozzáférhető kézfertőtlenítő kihelyezése a közös területeken. Amennyiben fertőzött személy vett részt a versenyen, úgy a verseny szervezője köteles a terület fertőtlenítésére, annak költségei viselésére.

Mind az MVSZ, mind a szervező klub köteles a felelősségi körébe tartozó összes résztvevő, egészségügyi dolgozó, közreműködő egészségi állapotát igazoló dokumentumokat a versenyt követően három hónapig megőrizni.

A Szövetség vállalja a versenybírók, főbíró, versenyigazgató, valamint az ellenőrök és rendezésben érintett MVSZ munkatársaknak az egészségügyi állapotának ellenőrzését, az arról szóló nyilatkozatok begyűjtését, megőrzését. Az MVSZ a veszélyeztetett korosztályba tartozó edzők számára nem javasolja a versenyeken való részvételt.

Amennyiben a rendezők és a verseny helyszínén tartózkodó orvos valamely sportolón betegség tüneteit észleli, a versenyző a versenyen nem vehet részt. A betegség észlelése, vagy a fertőzöttség igazolásától számítva a sportoló versenyengedélye automatikusan felfüggesztésre kerül és MVSZ által szervezett versenyen 4 hétig nem vehet részt. Versenybe visszatéréséhez új sportorvosi igazolás szükséges. Amennyiben a sportoló a rendelkezést megszegi vele szemben fegyelmi eljárás folytatható le. Amennyiben a rendelkezést a sportoló egyesülete megszegi, az egyesülettel szemben akár a versenyből való kizárás szankciója is alkalmazható.

Minden résztvevőt sok szeretettel várunk!