OLIMPICI 2022

Fülöp Mihály tőrverseny – Élő közvetítés
2022-02-10
Figyelem!!! Változás az Olimpici versennyel kapcsoltban!
2022-03-08


Támogatók:

Büki Gyógyfürdő Zrt : www.bukfurdo.hu


VERSENYKIÍRÁS

A Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület és az Olimpici KHA

a Magyar Vívó Szövetség megbízásából,

valamint a BÜKFÜRDŐ THERMAL & SPA támogatásával megrendezi a

BÜKFÜRDŐ KUPA OLIMPICI Grand Prix

TÖRPICI–GYERMEK–ÚJONC–SERDÜLŐ leány és fiú párbajtőr vívóversenyt

egyéni versenyszámokban – melyre tisztelettel meghívja a vívóklubok versenyzőit és edzőit.

FIGYELEM! ZÁRTKAPUS VERSENY!

A versenyek helyszíne: Művelődési és Sportközpont, Bük
H-9737 Bük, Eötvös u. 11.
www.bukmsk.hu

A versenyek résztvevői:

  • Törpici* korosztályban 2011.01.01 után születettek
  • Gyermek korosztályban 2009.01.01.-2010.12.31. között születettek
  • Újonc korosztályban 2008.01.01.-2010.12.31. között születettek
  • Serdülő korosztályban 2007.01.01.-2010.12.31. között születettek

* A törpici versenyzők kizárólag saját korcsoportjukban indulhatnak, felversenyzési lehetőség nincs!
  A további korosztályokban a felversenyzési lehetőség engedélyezett!

Az általános védelmi intézkedéseknek megfelelően minden résztvevő személynek:

  • a védőtávolságot be kell tartania
  • kötelező a maszk viselése a zárt terekben minden, a helyszínen jelen lévő személy számára, kivéve a páston versenyzők részére, a mérkőzés ideje alatt.
  • Amennyiben a versenyző/edző a maszk viselésére vonatkozó szabályokat megszegi, úgy a versenyző és a csapat büntetéssel, akár kizárással is sújtható, valamint a szabályt megszegő személy a verseny helyszínének elhagyására köteles. Ismétlődő esetben az egyesület büntetéssel sújtható. A kizárás az adott eseményre vonatkozik. A helyszínen a verseny ideje alatt kizárólag a versenyzők, edzők, egészségügyi személyzet, bírók, valamint a közreműködő személyek tartózkodhatnak. Amennyiben a versenyző hozzátartozója/kísérője a verseny helyszínén tartózkodik, úgy mind a versenyző, mind a versenyző klubja büntetéssel, akár kizárással is sújtható.

A versenyek időbeosztása:

2022. március 11. péntek

gyermek fiú 10:00 óra

gyermek leány 14:00 óra

2020. március 12. szombat

újonc fiú 09:00 óra
törpici fiú 11:00 óra
Megnyitó 12.00
újonc leány 14:00 óra

2020. március 13. vasárnap

serdülő fiú 09:00 óra
törpici leány 11:00 óra
serdülő leány 12:00 óra

Nevezési díj:
2.500 Ft/fő versenyszámonként.

Nevezési határidő:
Az adott versenyszám előtti nap 12.00-ig

A versenyre jelentkezés alapfeltételei:

Csak azon versenyzők helyszíni jelentkezése érvényes, akik előzőleg feljelentkeznek online a versenyre az MVSZ információs rendszerében! Részletek: nevezes.hunfencing.hu.
A 2018/19-es idénytől a külföldi klubok versenyzőinek is kötelező az online feljelentkezés az MVSZ információs rendszerében, egyesületi vagy szövetségi nevezéssel a http://www.nevezes.hunfencing.hu címen.
Hozzáférést a registration@hunfencing.hu címen kérhetnek szövetségenként, legfeljebb klubonként.
Az MVSz a regisztráció során megadott adatokat kizárólag a regisztrációhoz használja, azokat harmadik félnek nem adja át.
Az online jelentkezés elmulasztása esetén:
– a helyszíni nevezés kétszerese a normál nevezési díjnak.
– a versenyzők adminisztrációs okokból nem kaphatják meg a versenyen elért helyezésüknek megfelelő pontszámot a ranglistán.
A versenyen indulhatnak:
• A sporteseményen a koronavírus ellen nem védett, a sportról szóló törvény szerinti versenyszerűen sportoló is elindulhat.
• Külföldi sportoló indulása védettségi igazolvány vagy 72 órán belüli negatív PCR teszt vagy 48 órán belüli Antigén teszt bemutatásával lehetséges.

Lebonyolítás:

A Magyar Vívó Szövetség általános szabályai szerint, az Olimpici GP saját versenyrendszerében. A DT a végleges indulólétszámok függvényében egváltoztathatja a lebonyolítást a verseny kezdete előtt!
A korosztályok ranglistái a 2018/19-es idénytől a http://versenyinfo.hunfencing.hu/index.php?p=pRanglista oldalon érhetők el. Ranglistapontot minden versenyszámban az első 64 helyezett kap. A korosztályok formulái:

Törpici versenyszámok

Kieső nélküli 2 csoportforduló (40 indulóig / 40 induló fölött 1 csoportforduló)  (4 találat, 1×3 perc) összesített ranglistája alapján 32-es direkt tábla (10 találat, 2×3 perc); a 33. helytől helyosztók (4 találat 1×3 perc, 3/4/5 fős csoportok) a 2/3. fordulóban.
Gyermek versenyszámok

1 csoportforduló ranglistája alapján 128-as direkt tábla az 1–128. helyezettnek 10 találatra (2×3 perc);

a 129-től rangsorolt vívók kiesnek.

Újonc versenyszámok

Kieső nélküli 1 csoportforduló ranglistája alapján direkt tábla 15 találatra (3×3 perc).

Serdülő versenyszámok

1 csoportfordulóranglistája alapján 20% kieső;
direkt tábla 15 találatra (3×3 perc).
Figyelem! A passzív vívásra vonatkozó új FIE-szabály van érvényben 2019-től.

 

Felszerelés, biztonság:

– A versenyzők felszerelésének meg kell felelnie az MVSZ biztonsági előírásainak! KÖTELEZŐ a 800 NW jelzésű, átszakadás ellen védelmet biztosító hónaljvédő, 350 NW jelzésű vívóruha, 350 NW jelzésű fejvéd viselése minden korosztálynak.

A versenyen FEJVÉD-hitelesítést tartunk! Az egyesületek fordítsanak nagy figyelmet a legfontosabb védőfelszerelésre: a fejvédeket szakember ellenőrizze! Az egyesületek hozzanak tartalékmaszkot, hogy egy előforduló komolyabb maszksérülés esetén legyen cserefelszerelésük. A FIE-szabály: „Amennyiben a fejvéd az előírásoknak nem megfelelő, úgy azt szemmel láthatóan használhatatlanná teszi az ellenőrzést végző személy az érintett vívó és/vagy csapatkapitánya jelenlétében.”

– Az ijesztő mintázatú fejvéd nem megengedett! Egyedi festésű fejvéd csak az MVSz írásos engedélyével használható!

– A törpici versenyzők kizárólag mini kosárral, és nullás méretű pengével szerelt fegyverrel vívhatnak!

A küzdőtéren a pástok közelében csak az éppen vívó versenyzők, valamint versenybírók és edzők tartózkodhatnak!

– Orvos jelenlétéről a rendezőség gondoskodik.

– Az öltözőben hagyott, vagy a csarnokban elhagyott tárgyakért, felszerelésért a rendezőség nem vállal felelősséget!

Belépés:
A sportrendezvényen edzőként a koronavírus ellen védett személy (védettségi igazolvány vagy 72 órán belüli negatív PCR teszt vagy 48 órán belüli Antigén teszt bemutatásával), valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt. A sportrendezvény, illetve a kulturális esemény szervezője, valamint a sportrendezvény, illetve a kulturális esemény helyszínének üzemeltetője vagy vezetője, illetve a szervező, az üzemeltető vagy a vezető alkalmazottja köteles annak a nézőnek a beléptetését megtagadni, valamint a belépését megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét vagy az életkorát a vonatkozó rendeletben meghatározott módon nem igazolja.

Általános Covid-19 biztonsági szabályok:
A védőtávolságot (1,5 méter) kötelező betartani! Kötelező az orvosi maszk viselése a zárt terekben minden, a helyszínen jelen lévő személy számára, kivéve a páston versenyzők részére, a mérkőzés ideje alatt.
A kötelező maszkviselésre vonatkozóan a versenyrendező szigorúbb rendelkezést hozhat. Amennyiben a versenyző/edző a maszk viselésére vonatkozó szabályokat megszegi, úgy a versenyző és az egyesület büntetéssel, akár kizárással is sújtható, valamint a szabályt megszegő személy a verseny helyszínének elhagyására köteles.
A verseny rendezőjének kiemelt figyelmet kell fordítani az öltözők, mosdók, zuhanyzók, közös helyiségek higiéniai állapotára. A mosdókban előírás a szappan és papírkéztörlő folyamatos biztosítása a verseny ideje alatt, illetve bárki által hozzáférhető kézfertőtlenítő kihelyezése a közös területeken. Amennyiben fertőzött személy vett részt a versenyen, úgy a verseny szervezője köteles a terület fertőtlenítésére, annak költségei viselésére.
Mind az MVSZ, mind a szervező klub köteles a felelősségi körébe tartozó összes résztvevő, egészségügyi dolgozó, közreműködő egészségi állapotát igazoló dokumentumokat a versenyt követően három hónapig megőrizni.
A Szövetség vállalja a versenybírók, főbíró, versenyigazgató, valamint az ellenőrök és rendezésben érintett MVSZ munkatársaknak az egészségügyi állapotának ellenőrzését, az arról szóló nyilatkozatok begyűjtését, megőrzését. Az MVSZ a veszélyeztetett korosztályba tartozó edzők számára nem javasolja a versenyeken való részvételt.
A vendéglátásra vonatkozó hatályos szabályokat a rendező az étterem üzemeltetőjével együtt köteles betartani. Az OSEI iránymutatásai és az egészségügyi óvintézkedések betartása érdekében az elnökség az alábbi intézkedést hozza: Minden, az MVSZ versenyrendszerében versenyengedéllyel rendelkező és versenyen indulni szándékozó versenyző amennyiben COVID gyanúját feltételezhető betegség tüneteket tapasztal, vagy igazoltan COVID fertőzött köteles azt edzője és klubja felé haladéktalanul bejelenteni. A sportoló egyesülete az MVSZ versenyébe a sportolót nem nevezheti.
Amennyiben a rendezők és a verseny helyszínén tartózkodó orvos valamely sportolón betegség tüneteit észleli, a versenyző a versenyen nem vehet részt. A betegség észlelése, vagy a fertőzöttség igazolásától számítva a sportoló versenyengedélye automatikusan felfüggesztésre kerül és MVSZ által szervezett versenyen 4 hétig nem vehet részt. Versenybe visszatéréséhez új sportorvosi igazolás szükséges.
Amennyiben a sportoló a rendelkezést megszegi vele szemben fegyelmi eljárás folytatható le.
Amennyiben a rendelkezést a sportoló egyesülete megszegi, az egyesülettel szemben akár a versenyből való kizárás szankciója is alkalmazható.

Díjazás:

Az első nyolc helyezett éremdíjazásban részesül, az első három helyezett serleget kap az érem mellé, ezen kívül egyéb különdíjak is kiosztásra kerülnek.

Versenybírók:

– Az Olimpici GP egyes fordulóit az adott idényben megrendező egyesületek a továbbiakban is egy, lehetőség esetén két versenybírót biztosítanak térítésmentesen a többi rendező egyesület által szervezett fordulókra.
– A gyermek, újonc és serdülő versenyszámok mérkőzéseit a 16-os táblától kizárólag az MVSZ által kiküldött négy, fő versenybíró vezetheti.
– A 2015/16-os idénytől a külföldi klubok nemzetenként kötelesek egy fő versenybírót biztosítani, amennyiben négy, vagy több: 4–8 fő versenyzőt neveznek egy versenyszámban. Két fő versenybírót, amennyiben 9 fő, vagy afeletti indulót neveznek egy versenyszámban. Ez semmiképp sem klubonként, hanem nemzetenként értendő. A külföldi klubok kötelesek előre jelezni a szervező egyesületnek, hogy biztosítják-e a versenybírót, vagy kiváltják a szervező egyesületnek megfizetett zsűrinkénti 50 EUR összeggel.
– A kirendelt versenybírók mindhárom versenynap kezdetén kötelező továbbképzésen vesznek részt!

 

A verseny ideje alatt a PBT Hungary Kft vívófelszereléseket árusít a helyszínen.pbt_logo_2

Szállásajánlat:

Bük város önkormányzata a listában szereplő szállásadókkal egyezett meg, hogy megfelelő árú és színvonalú szállásokkal szolgáljanak az OLIMPICI GP vendégeinek.

Fakultatív programok:

A Büki Gyógyfürdő kedvezményes belépőket biztosít a fürdőlátogatáshoz a verseny ideje alatt! Bővebb információt a szervezők adnak a verseny színhelyén.

Bük fő idegenforgalmi látványossága a közeli Bükfürdőn található Városi Fürdő és Wellness központ, mely egész évben fogadja látogatóit. Sok kültéri  medencével, csúszdával és játszótérrel is rendelkezik, ahol a verseny minden korosztálya, illetve a kísérő családtagok is megtalálják a megfelelő szórakozási  lehetőséget.
További részletek: http://www.bukfurdo.hu/