Toborzó körúton a vívóakadémia

Szolnok – Kadét Párbajtőrverseny
2008-08-27
BHSE Párbajtőr Válogató
2008-09-15

A vívás lehet a következő olyan sport, amely Szombathely sportági palettáján a sok érdeklődő miatt rangot követel magának. A Derkovits-iskolában súlyponti szerepet is kap az oktatásban, egyesületi keretek között pedig a helyi vívóakadémián sportolhatnak a gyerekek.

A Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület sorba járja a város iskoláit, hogy népszerűsítse a sportágat. Szerdán a Zrínyi Ilona és a Nyitra utcai általános iskolákban keresték a vívásra fogékony tanulókat, hogy aztán ők az új, Szolnokról érkező edző, az Olaszországot is megjárt Patócs Zsolt tanítványai lehessenek.

Gasztonyi János – elnök, Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület
„Tekintettel arra, hogy 60 év fölötti már az egyesület két edzője, sikerült a város vezetésénél elérnünk, hogy egy új edzőt szerződtethessünk, aki az utánpótlással foglalkozik.”

A vívóakadémiában jelenleg 40 igazolt fiú, és leány jár napi rendszerességgel edzésre. Többségük általános és középiskolás korú, de az egyesület már az óvodákban is keresi a jó egyensúlyérzékkel – és ami legfontosabb -, nagy elszántsággal rendelkezőket.

Az edzések a Nagy Lajos Gimnázium tornatermében vannak, a kezdőknek kedden és pénteken fél öttől, a haladóknak és versenyzőknek pedig minden nap este hattól. A tréningekért havonta 5000 Ft-ot kell fizetniük a szülőknek.

Forrás: Szombathelyi Televízió
2008. szeptember 10., szerda 14 óra 14 perc
adásban: 2008. szeptember 10., szerda 19 óra 00 perc