Tinivívók a páston

V. Nemzetközi Korosztályos Vívóverseny eredményei 2007.
2007-06-27
Olimpici Párbajtőr GP1 – Debrecen – Fülöp Gyula Emlékverseny
2007-10-30

Megjelenés dátuma: 2007. június 26. 04:28.00
Szerző: Gergácz Zoltán

Szombathely (gz) – A Vívóakadémia SE szervezésében 5. alkalommal rendeztek kétnapos nemzetközi tőr-, párbajtőr- és kardvívóversenyt a serdülő és a kadett korosztály részére.

A Szombathelyi Vívóakadémia SE szervezésében az elmúlt hétvégén a vasi megyeszékhelyen – amolyan szezonvégi levezetésképpen – immár 5. alkalommal rendeztek nemzetközi vívóversenyt a serdülő és a kadett korosztály részére az NLG és a POTE tornatermében. A kétnapos megmérettetésen a honi klubok mellett Ausztria, Szlovénia, Szlovákia, Románia, Olaszország, Anglia és Németország is népes gárdával képviseltette magát. A három fegyvernemben – tőr, párbajtőr, kard – 210 versenyző lépett pástra. A vasi színeket a szombathelyi párbajtőrözők, a körmendi tőrözők és a sárvári kardozók képviselték. Közülük az élre a szombathelyi Győrffy Kristóf teljesítménye kívánkozik, aki népes mezőnyből (30 induló) verekedte be magát a négy közé. A sárvári Dohi Zoltán kardban ugyan a második helyen végzett, de itt összesen csak három induló volt.

– Több résztvevővel, közel 300 fővel számoltunk. A lengyelek és a horvátok távolmaradtak, Ausztriából és Romániából szintén korosztályos bajnokság miatt érkeztek kevesebben. De főleg a honi egyesületek távolmaradása miatt alakult így a létszám. Színvonalában a tőrmezőny rendkívül erős volt, a párbajtőr elfogadható, míg a kardozóké kicsit gyengére sikeredett. A vasiak közül kiemelném Győrffy Kristóf teljesítményét. Jó vívással, rendkívül nehéz ágról harcolta ki a 4. helyet a két évvel idősebbek között. A többiektől kicsit jobbat vártam. Elfogadható a sárváriak teljesítménye, míg a körmendieknek van még mit javulniuk – mondta Gasztonyi János, a rendezvény főszervezője.

Végeredmény. Győztesek, illetve jobb vasi helyezettek.
Serdülő, tőr, női: 1. Balogh Réka (MTK), …13. Bárány Viktória (Körmend).
Férfi: 1. Swain John (Anglia), …27. Polgár Máté (Körmend).
Párbajtőr, női: 1. Caslini Valentina (Olaszország), …9. Gajdán Zsófia (Szombathelyi Vívóakadémia).
Férfi: 1. Kiss Gergő (ZVE), …4. Győrffy Kristóf (Szombathely).
Kard, női: 1. Kerekes Regina (ÚTE).
Férfi: 1. Ravasz Etele (Vasas), 2. Dohi Zoltán (Sárvár). –

Kadett, tőr, női: 1. Spelta Camilla (Olaszország), 19. Bárány Viktória.
Férfi: 1. Szerémi András (SZTC).
Párbajtőr, női: 1. Sáfár Cintia (Balaton), …10. Gajdán Zsófia.
Férfi: 1. Zupancsics David (Szlovénia), …14. Sági Csanád (Szombathely).
Kard, női: 1. Kaposi Dorottya (ÚTE).
Férfi: 1. Gilbert Schwarz (Ausztria), …8. Dohi Zoltán.

Győrffy Kristóf

Győrffy Kristóf

Forrás: Vas Népe