OLIMPICI 2018

Junior párbajtőr válogató verseny
2013-09-30
Vívónapot tartottak a vasi megyeszékhelyen
2013-10-01


Támogatók:

Büki Gyógyfürdő Zrt : www.bukfurdo.hu


VERSENYKIÍRÁS

A Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület és az Olimpici KHA

a Magyar Vívó Szövetség megbízásából megrendezi a

BÜKFÜRDŐ KUPA OLIMPICI Grand Prix

TÖRPICI–GYERMEK–ÚJONC–SERDÜLŐ leány és fiú párbajtőr vívóversenyt

egyéni versenyszámokban – melyre tisztelettel meghívja a versenyzőket, vívóklubjuk edzőit, vezetőit, valamint szülőket.

A versenyek helyszíne: Művelődési és Sportközpont, Bük
H-9737 Bük, Eötvös u. 11.
www.bukmsk.hu

A versenyek résztvevői:

  • Törpici* korosztályban 2007.01.01 után születettek
  • gyermek korosztályban 2005.01.01.-2006.12.31. között születettek
  • újonc korosztályban 2004.01.01.-2006.12.31. között születettek
  • serdülő korosztályban 2003.01.01.-2006.12.31. között születettek

* Törpici korcsoportnak is KÖTELEZŐ:  sportorvosi igazolás, tagsági ig., versenyengedély, online jelentkezés!

A törpici versenyzők kizárólag saját korcsoportjukban indulhatnak, felversenyzési lehetőség nincs!

A versenyek időpontja:

2018. március 9. péntek

gyermek fiú 10:00 óra

gyermek leány 14:00 óra

2018. március 10. szombat

újonc fiú 09:00 óra
törpici fiú 10:00 óra
Megnyitó 12.30
újonc leány 14:00 óra

2018. március 11. vasárnap

serdülő fiú 09:00 óra
törpici leány 10:00 óra
serdülő leány 13:00 óra

Nevezési díj:
2.000 Ft/fő versenyszámonként.

A versenyre jelentkezés alapfeltételei:

A helyszíni regisztráció feltétele a versenyekre jelentkezés az MVSZ információs rendszerén keresztül, online feljelentkezéssel. Részletek: www.hunfencing.hu.

A külföldi klubok versenyzőinek is javasolt az előnevezés az http://bit.ly/OlimpiciReg_2017-18_GP4 címen található űrlap kitöltésével 2017. 03. 08-án éjfélig.

A nevezéshez nem elegendő az online jelentkezés! A verseny helyszínén a regisztrációhoz szükséges az érvényes sportorvosi igazolás és kitöltött, lebélyegzett, tehát érvényes tagsági igazolvány, licence kártya.

Az online feljelentkezés elmulasztása esetén a helyszíni nevezés kétszeres nevezési díj ellenében lehetséges.

A helyszíni jelentkezést a versenyszámok előtt egy órával kérjük megkezdeni. A jelentkezéseket a DT a versenyszámok kezdete előtt 30 perccel lezárja!

Lebonyolítás:

A Magyar Vívó Szövetség általános szabályai szerint, az Olimpici GP saját versenyrendszerében. A DT az indulólétszám függvényében a lebonyolítást a verseny során bármikor megváltoztathatja!

Törpici versenyszámok
Kieső nélküli 2 csoportforduló (5–6 fős csoportok, 4 találat, 1×3 perc) összesített ranglistája alapján 16-os vigaszágas tábla (10 találat, 2×3 perc); a 17. helytől helyosztók (3–4 fős csoportok, 4 találat 1×3 perc) a 3. fordulóban.

Gyermek versenyszámok

0–96 vívó: kieső nélküli 2 csoportforduló ranglistája alapján 32-es tábla (10 tus, 2×3 perc);
97 vívótól: 1 csoportforduló ranglistája alapján 64-es tábla(10 tus, 2×3 perc);
mindkét esetben a mezőny többi tagjának helyosztók csoportokban (4–5 fős csoportok, 5 tus, 1×3 perc)

Újonc versenyszámok
Kieső nélküli 1 csoportforduló ranglistája alapján egyenes kieséses tábla 15 találatra (3×3 perc), a 16-os tábla vigaszággal.

Serdülő versenyszámok
Kieső nélküli 1 csoportforduló ranglistája alapján direkt tábla 15 találatra (3×3 perc).

Felszerelés, biztonság:

– A versenyzők felszerelésének meg kell felelnie az MVSZ biztonsági előírásainak! KÖTELEZŐ a 800 NW jelzésű, átszakadás ellen védelmet biztosító hónaljvédő, 350 NW jelzésű vívóruha, 350 NW jelzésű fejvéd viselése minden korosztálynak.

A versenyen  FEJVÉD-hitelesítést tartunk! Az egyesületek fordítsanak nagy figyelmet a legfontosabb védőfelszerelésre: a fejvédeket szakember ellenőrizze! Az egyesületek hozzanak tartalékmaszkot, hogy egy előforduló komolyabb maszksérülés esetén legyen cserefelszerelésük. A FIE-szabály: „Amennyiben a fejvéd az előírásoknak nem megfelelő, úgy azt szemmel láthatóan használhatatlanná teszi az ellenőrzést végző személy az érintett vívó és/vagy csapatkapitánya jelenlétében.”

– Az ijesztő mintázatú fejvéd nem megengedett! Egyedi festésű fejvéd csak az MVSz írásos engedélyével használható!

– A törpici versenyzők kizárólag mini kosárral, és nullás méretű pengével szerelt fegyverrel vívhatnak!

A küzdőtéren a pástok közelében csak az éppen vívó versenyzők, valamint versenybírók és edzők tartózkodhatnak! Kérjük a szülőket, kísérőket, hogy a versenyzők érdekében ezt vegyék tudomásul, és a lelátóról kövessék nyomon a versenyt.

– Orvos jelenlétéről a rendezőség gondoskodik.

– Az öltözőben hagyott, vagy a csarnokban elhagyott tárgyakért, felszerelésért a rendezőség nem vállal felelősséget!

Díjazás:

Az első nyolc helyezett éremdíjazásban részesül, az első három helyezett serleget kap az érem mellé.
Az Olimpici díjazási rendszerének megfelelő különdíjak:
– Vándorserleget vihetnek haza a következő fordulói g a törpici és gyermek korcsoport versenyeinek első helyezettjei.
– Gyermek, újonc és serdülő korcsoportban 1. és 2. helyezettek vásárlási utalványt kapnak a PBT Hungary támogatásával; a Lucky Pi System segítségével az 1. helyezett kisorsol még egy nyertest.
– A törpici korcsoportban az 1. és 2. helyezettek vásárlási utalvány kapnak a Leon Paul támogatásával.

Versenybírók:

– Az Olimpici GP egyes fordulóit az adott idényben megrendező egyesületek a továbbiakban is egy, lehetőség esetén két versenybírót biztosítanak térítésmentesen a többi egyesület által szervezett fordulókra.
– A gyermek, újonc és serdülő versenyszámok mérkőzéseit a 16-os táblától kizárólag az MVSZ által kiküldött négy, fő versenybíró vezetheti.
– A 2015/16-os idénytől a külföldi klubok nemzetenként kötelesek egy fő versenybírót biztosítani, amennyiben négy, vagy több: 4–8 fő versenyzőt neveznek egy versenyszámban. Két fő versenybírót, amennyiben 9 fő, vagy a feletti indulót neveznek egy versenyszámban. Ez semmiképp sem klubonként, hanem nemzetenként értendő. A külföldi klubok kötelesek előre jelezni a szervező egyesületnek, hogy biztosítják-e a versenybírót, aki kiváltható a szervező egyesületnek megfizetett zsűrinkénti 50 EUR összeggel.

A verseny ideje alatt a PBT Hungary Kft vívófelszereléseket árusít a helyszínen.pbt_logo_2

Szállásajánlat:

Bük város önkormányzata a listában szereplő szállásadókkal egyezett meg, hogy megfelelő árú és színvonalú szállásokkal szolgáljanak az OLIMPICI GP vendégeinek. A szállások listája: http://bit.ly/2018_GP4_AccList

Fakultatív programok:

A Büki Gyógyfürdő kedvezményes belépőket biztosít a fürdőlátogatáshoz a verseny ideje alatt! Bővebb információt a szervezők adnak a verseny színhelyén.

Bük fő idegenforgalmi látványossága a Városi Fürdő és Wellness központ, mely egész évben fogadja látogatóit. Sok kültéri medencével, csúszdával és játszótérrel rendelkezik, ahol a versenyen résztvevő minden korosztály illetve a kísérő családtagok is megtalálják a megfelelő szórakozási lehetőségeket.

A Büki Gyógyfürdő Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy- és élményfürdője, minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 27 medencével, több mint 5100 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

A fürdő gyógyvizes medencéi 32–38 °C-os, a strand- és sportolásra alkalmas medencéi 26–28 °C-os vízzel vannak feltöltve, a legkisebbeket pedig számukra kialakított, csak általuk igénybe vehető gyermekmedencék várják. Az ingyenes csúszdakomplexum felejthetetlen élményeket kínál.

A fürdőzésen, csúszdázáson kívül az apróságok szórakozásáról modern játszótér gondoskodik, a pihenni vágyó felnőttek ellazulását pedig tágas pihenőterületek, kényelmes, ingyenesen igénybe vehető pihenőágyak szolgálják.

A Rekreációs Park-élményfürdő virágszirom alakú napozóteraszai, finn- és infraszaunája, pezsgőfürdője, nyakzuhanya, sodrófolyója és gejzíres gyermekmedencéje gondoskodik az igazán vidám családi napról.

A mozgás szerelmeseit sportpályák (strandröplabda, strandkézilabda, lábtenisz, tollaslabda, füves kispályás labdarúgó pálya, kiskapukkal felszerelt strandfoci pálya, streetball pálya), asztalitenisz, valamint szervezett sport- és szórakoztató programok várják.