Lestár Ákos veretlen maradt

Olimpici Grand Prix
2008-03-03
Amatőr Férfi Tőr
2008-04-21

Békéscsaba (gz) – A nemzetközi Olimpici Grand Prix párbajtőrsorozat utolsó előtti fordulóját újonc kategóriában Lestár Ákos, a Szombathelyi Vívó Akadémia versenyzője nyerte.

Három kategóriában öt nemzet több mint félezer versenyzője indult a Viharsarokban a nemzetközi Olimpici Grand Prix pájbajtőr versenysorozat 5., utolsó előtti fordulóján. Megyénk színeit a Szombathelyi Vívó Akadémia képviselte. Gyermek kategóriában a 124 fős mezőnyből Nagy Attila, Málics Marcell, Martin Dániel, Nárai Márk, Szabó Bence és Horváth Kitty Katalin a selejtezők során nem tudták beverekedni magukat a 32-es táblára. Az újoncok viszont annál jobban meneteltek. Fatalin Károly tanítványai közül Molnár Orsolya a 98 fős mezőnyben ugyan szintén a selejtezőknél elszállt, de Lestár Ákos és Győrffy Kristóf veretlenül vette az első akadályt. A legjobb 16 között Győrffy a ranglistán 3. helyezett Hudek Dáviddal (Fless) szemben maradt alul 15:13-ra, így a vigaszágra került. Itt Kojnok Dávidtól (Salgótarján, 18.) szenvedett 15:12-es vereséget, ezzel a 13. helyen fejezte be a versenyt. A másik vasi, Lestár viszont szépen menetelt, méghozzá végig. Elsőként a ranglistán 7. Mihalik Zoltánt (Honvéd) verte 15:11-re, majd az összetettben 2. helyen álló Hamar Balázst (BVSC) 15:10-re. Az elődöntőben kemény csatában kerekedett felül Sáfár Cirillen (Balaton SC, 10.) 15:14 arányban. A fináléban – amelyet már a Csaba Center bevásárlóközpont aulájában szépszámú közönség előtt rendeztek meg – az a Hudák várt rá, aki korábban csapattársát, Győrffyt búcsúztatta. Ákos törlesztett: kemény csatában 15:14-re nyert, és ezzel a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Győzelmével a ranglistán feljött a 4. helyre.

Másnap, Bata Máté és Molnár Tamás mellett a serdülőknél is szerencsét próbáltak. Itt Győrffyvel egyetemben a 32 közé még beverekedték magukat, azonban a fáradtság jelei már mutatkoztak, így végül a 20. és a 21. helyen zártak.

A GP-sorozat zárófordulója a keszthelyi ob lesz.

forrás: VAS NÉPE
Megjelenés dátuma: 2008. április 17. 04:28.00
Szerző: Gergácz Zoltán