Kaufbeureni edzőtábor 2009

Olimpici GP5. – Csaba Kupa
2009-04-07
Kadet junior előválogató
2009-04-21

Kaufbeuren 2009.04.13-17.

Egyesületünk meghívást kapott Szombathely testvérvárosának, Kaufbeuren vívó sportegyesületétől edzőtáborozásra.
A vendéglátó bőkezűségének köszönhetően nagy létszámmal, 26-an szálltunk autóba húsvét hétfő délelőtt. Edzők, kísérő, apróbb és nyúlánkabb versenyzők és az egyesület veterán hadosztálya vágott neki az útnak.

A válogatott társaság válogatott gépjárművekkel utazott, amelyeket apa vezette..egy kézzel, két kézzel, kéz nélkül, de figyelmesen, tapasztaltan és türelmesen.

(aki nem érti, annak fontos megnézni: http://www.youtube.com/watch?v=kN0uwBq8Vb4 )

Az érkezés után egyből egy kedves vendéglőbe invitáltak minket vacsorára, ahol a kaufenbeureni polgármester Ernst Holy és a Testvérvárosi Egyesület elnöke László Kasztner köszöntött minket.

09kauf_032

Szállásunk egy közösségi házban volt, ahol minden a rendelkezésünkre állt ami szükséges a kellemes kikapcsolódáshoz. Susanne Schiller, vendéglátónk nagyon figyelmesen hordta az élelmet és az italt. Nem tudom hogyan tudott mindenre figyelni, de kifogyhatatlannak tűnt a hűtőszekrény.

Az edzések, naponta kétszer két órában, különböző trénerekkel zajlottak. Hol aerobik, hol lábmunka, nyújtás, labdajáték, vívás…alig győztük. Bizton állíthatom, hogy aki pénteken pihenten tudott hazaérkezni, az gyorsan váltson sportágat és próbálkozzon az ironman-nel.

09kauf_238

A délutáni edzés után minden napra jutott egy fogadás, egy baráti összejövetel. Ezeken az összejöveteleken a helyi vívók mellett müncheni vívók és kísérőik is velünk mulatoztak. Az első két nap még próbálkoztunk, hogy esetleg egy városnézést összehozhatnánk, de a feszített edzés és bulizás mellett ez valahogy elmaradt. Hiába jó társaságban gyorsan repül az idő!
Szóval rengeteg szép élménnyel és masszív izomlázzal a rekeszizmainkban (ha van ilyen) tértünk haza.

Egy kérdés maradt csak bennünk megválaszolatlan: Hogyan tudjuk ezt viszonozni a vendéglátó egyesületnek és városának? Szeretném ha ezen gondolkodnának kicsik, nagyok, sport és városi vezető, ifjak és korosabbak, szóval mindenki aki úgy érzi kapott valami pluszt.

A további beszámoló helyett ‘beszéljenek’ a képek…