Gyere Vívni

Sportolni mindenkinek kell, mert a rendszeres mozgás a teljes élet része!

Ha szeretnél sportolni, de még nem választottál, vagy sportoltál már, de még nem találtad meg az igazit, vagy csak szeretnél valami újat, valami mást kipróbálni, akkor gyere vívni!

Miért a vívás?

Mert:

– A vívás egyszerre intenzív mozgás, küzdelem, játék, összességében szuper szórakozás.

– A vívás ügyessé tesz, növeli a taktikai érzéket, kiváló kondíciót ad és jó alakot formál.

– A vívás egyéni sport, de vannak csapat versenyek is, ezért egyrészt önállóságra nevel, másrészt összetartásra késztet.

– A vívás igazi versenysport, tehát ha szorgalmas vagy, lehetsz eredményes versenyző, sőt akár olimpikon, mint Szász Emese és Szilágyi Áron.

– A vívás kiváló szabadidős sport is, a világon rengetegen vívnak hobbi szinten 8-tól 88 éves korig.

– A vívás igen látványos és magas presztízsű sport, ha vívsz, a barátaid felnéznek rád és elismerik a teljesítményed.

– A vívás változatos, több ága van, amelyekből választhatsz saját képességeid szerint, lehetsz tőröző, kardozó vagy párbajtőröző.

– Vívni nem csak nyáron vagy télen, de egész évben lehet, ezért folyamatosan sportolhatsz.

– A vívóterem olyan, mint egy klub, mindig jó a társaság és szuper a hangulat.

Hogyan kezdjek el vívni?

Ha iskolás vagy és vívni szeretnél, jelentkezzél személyesen vagy telefonon vívóedzőinknél, akik mindenről részletesen tájékoztatnak. Természetesen  egyénileg is lehet kezdeni a vívás tanulást, de célszerűbb és szórakoztatóbb mindezt csoportosan tenni, ezért egy évben kétszer – szeptember és február végén – kezdő csoportot indítunk.

A csoportok indítását honlapunkon és az iskolákban plakátokon is meghirdetjük. A kezdő csoportokban edzőink vezetésével egy 3 hónapos tanfolyamon a társakkal közösen könnyed formában ismerkedhettek meg a vívás alapjaival.  A kurzus végén mindenki eldöntheti, hogy szeretné-e folytatni komolyabban a vívást, ha igen, tagként beléphet egyesületünkbe és további gyakorlással igazi vívóvá válhat.

Ha 16 éves elmúltál és érdeklődsz a vívás iránt, javasoljuk elsőként gyere le a vívó edzések egyikére, és nézd meg miről szól ez a sport, ismerkedj meg a környezettel és a vívás hangulatával. Ha mindez megtetszik, edzőinkkel vagy a veterán vívók valamelyikével személyesen tudod megbeszélni, hogy mikor, kivel és milyen módon tudsz egyénileg alapozni, majd később komolyabb feltételekkel becsatlakozni a felnőtt vívók közé.

A kezdéshez az alapfelszerelést az edzések idejére egyesületünk biztosítja mindenki számára mindaddig, amíg eljut arra a szintre, hogy önállóan vívhat, ekkor viszont saját felszerelés beszerzése szükséges.

A kezdéssel kapcsolatban egy dolgot mind a gyermek, mind a felnőtt érdeklődőknek számításba kell venniük. A vívás elsajátítása több hónapos folyamat, előbb az alap mozdulatokat kell készség szintjén begyakorolni, ezek kellő ismerete nélkül nem lehet, és nem is szabad vívni, tehát az első edzéseken a kezdők még nem vívnak. Kicsit hasonlóan működik ez, mint az úszás tanulás, az első lecke után még senki nem ússza át a folyót.